Teleráno cover

MARKÍZA • PONDELOK - PIATOK • 06:00

Unikátne jedlá, ktoré len tak niekde neochutnáte

13. 04 2022 14:00 | Teleráno
Unikátne recepty v Teleráne
Unikátne recepty v Teleráne Foto: TV Markíza
Unikátne recepty v Teleráne
Unikátne recepty v Teleráne
Unikátne recepty v Teleráne

Dobrú chuť!

Domáca vajíčková sedlina - super vec, chutí to ako syrová hrudka. Dá sa pripraviť na slano aj sladko

Základ:

1 l mlieka plnotučného - najlepšie čerstvého

10 žĺtok

na slano pridáme 1 PL soli a rôzne bylinky napr medvedí cesnak alebo pažítku

na sladko 2 PL cukru a marinované hrozienka


Tartaletky s vajíčkom a 100% ovčou bryndzou

1 štrúdľové alebo tukové cesto na tartaletky

5 uvarených vajíčok na tvrdo

150 g 100% ovčej bryndze

10 g kôpru alebo trebulka

50 g majonézy

50 g kyslých zhoriek

80 g jabĺk

1 limetka


Kroketky plnené údenými bravčovými rebrami, srdce z mangalice, majonéza z medvedieho cesnaku

500 g uvarených bravčových rebier

150 g kyslej smotany

80 g masla

1 zväzok jarnej cibuľky

Na obalovanie: hladká múka, vajcia, panko strúhanka

olej na vyprážanie

1 sušené srdce z mangalice

60 g pasterizovaných žĺtok

2,5 dcl oleja z medvedieho cesnaku

soľ

14 hodín pečená bravčová šunka, liptovské droby, chren, medvedí cesnak, omáčka z pečených jabĺk

8 kg marinovaného bravčového stehna

koreniny na marinovanie a pečenie: nové korenie, bobkový list, borievky, rasca, klinčeky, soľ

Liptovské droby

1 čerstvý chren

2 dcl výpeku

150 g jabĺk

5 dcl omáčky z medvedieho cesnaku

3 g xantanu


Plnené veľkonočné vajíčko, čokoláda, slaný karamel, rebarbora, tvaroh, pena zo smrekových výhonkov

Korpus:

5 vajec

150 g kryštálového cukru

150 g polohrubej múky

30 g kakaa

0,0 5dcl vody

1 kypriaci prášok

na poliatie upečeného korpusu: jablkový džús

Čokoládový mousse

200 g horkej čokolády

3 dcl smotany 33%

40 g pasterizovaného bielka

Plnka z bielej čokolády

300 g bielej čokolády

2 dcl smotany 33%

50 g masla

Slaný karamel

150 g cukru

1 dcl smotany 33 %

1 čl soli

50 g masla

Rebarborové pyré pp

Isomalt pp

Tvaroh pp

Pena zo smrekových výhonkov

250 g pyré zo smrekových výhonkov 3:1 smrekové výhonky : cukrový zvar + citrónová šťava

1 dcl smotana 33 %

3 dcl mlieka

2,5 g xantanu

 

Upútavka

 
Teleráno - v stredu, 7. decembra, o 6.00!
Sledujte celé epizody na