Teleráno cover

MARKÍZA • PONDELOK - PIATOK • 06:00

Dusený špenát so soba rezancami a karfiolovo brokolicová ,,ryža”

16. 03 2022 11:45 | Teleráno
Dusený špenát na kokosovom mlieku s pohánkovými soba rezancami
Dusený špenát na kokosovom mlieku s pohánkovými soba rezancami Foto: Teleráno
Varenie v Teleráne
Varenie v Teleráne

Dobrú chuť!

Dusený špenát na kokosovom mlieku s pohánkovými soba rezancami

Suroviny:

2 porcie

200 g čerstvého špenátu

1 šalotka

200 ml kokosovej smotany light

100 g pohánkových soba cestovín

1 lyžička ghee masla

50 g halloumi syru

1 vajíčko na tvrdo

soľ

Postup:

Na rozpálenej panvici s ghee maslom orestujeme nakrájanú šalotku. Keď je jemne do zlatista opečená pridáme umytý čerstvý špenát a zhruba minútku necháme podusiť. Pridáme kokosovú smotanu zmiešanú so soľou podľa vašej potreby. Na samostatnej panvici orestujeme na kvapke tuku nakrájaný haluomi syr. Pohánkove rezance uvaríme podľa návodu a premiešame s trochou masla, alebo ghee masla. Pridala som nám ešte polovicu vajíčka na tvrdo, aby sme mali aj bielkoviny


Karfiolovo brokolicová ,,ryža” s marinovaným tofu a kešu čili omáčkou

Suroviny:

1 karfiol

½ brokolice

kešu orechy

čili paprička

soľ

tofu

hroznový olej

teryaki omáčka

pór

čerstvé bylinky

Postup:

1karfiol a 1/2 brokolice zľahka blanšírujeme do al dente podoby. Vo food procesore rozmixujeme na podobu ,,ryže” alebo nasekajte nožom na drobno. Takto pripravený karfiol a brokolicu polejeme omáčkou z vopred namočených kešu orechov. Tú už odomňa poznáte z predošlých videí. Misku kešu necháme namočené v studenej vode aspoň 3 hodiny. Potom scedíme a mixneme v novej čerstvej vode v pomere 1:2 v prospech vody. Pridala som do nej kúsok čerstvej chilly papričky a soľ. Tofu marinujeme v 2 lyžiciach hroznového oleja a teryaki omáčke. Necháme odstáť aspoň pol hodinu. Opečieme do chrumkava a ku koncu pridáme nasekaný pór. Milujem k tomuto jedlu ešte čerstvý physalis, alebo čerstvé bylinky, ako pažítka či bazalka. Dobrú chuť a fantáziu sa medze nekladú v pridaní pochutín do omáčky, alebo tofu marinády.

Upútavka

 
Teleráno - v stredu, 7. decembra, o 6.00!
Sledujte celé epizody na