Suroviny
cesto:
500 g polohrubej múky
120 g kryštálového cukru
30 g droždia
2 žĺtky
100 g tuku
300 ml vlažného mlieka
štipka soli
plnka:
250 g jemného tvarohu
1 vanilkový cukor
podľa chuti kryštálový cukor
citrónová kôra
slivkový lekvár
1 čajová lyžička mletej škorice
posýpka:
6 PL polohrubej múky
6 PL kryštálového cukru
0,5 dcl oleja
Postup na cesto
Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, ktorý sme pripravili z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia a vypracujeme hladké cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a vykrojíme kolieska.
Postup na plnku
Tvaroh si vymiešame s kryštáľovým cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a škoricou. Naplníme každý jeden kus kolieska a na vrch pridáme lekvár.
Posýpka
Múku, kryšáľový cukor a olej si zmiešame dokopy, aby sme dostali hrudkovitú štruktúru.
Necháme ešte vykysnúť a potom koláčiky pečieme na 200 stupňov približne 35 minút.