Teleráno cover

MARKÍZA • PONDELOK - PIATOK • 06:00

Čo všetko vykúzlime z hrušiek a gaštanov?

19. 10 2021 11:00 | Teleráno
Varenie v Teleráne
Varenie v Teleráne Foto: TV Markíza
Varenie v Teleráne
Varenie v Teleráne
Varenie v Teleráne

Koláč, chlieb či pyré.

Gaštanovo-hruškový koláč

2 veľké pomaranče (najlepšie BIO)

65 g masla

200 g kryštálového cukru

5 vajec

300 g mandľovej múky (alebo mletých mandlí)

10 g kypriaceho prášku do pečiva

2 PL mletých gaštanov

1 hrušku


Gaštanový bezlepkový chlieb

270 g bezlepkovej múky

20 g droždia

3 dcl vlažnej vody

1 PL kryštálového cukru

1 PL oleja

1 malý pretlačený zemiak uvarený v šupke deň vopred

50 g gaštanov


Gaštanový koláč

3 vajíčka

2 PL domáceho medu

250 g gaštanového pyré

125 g kvalitného masla

100 g mandľovej múky

50 g kokosovej múky

1 prášok do pečiva bez fosfátov (cca 13 g)

štipka soli

100 g celých varených gaštanov

220 ml mandľového mlieka

domáci džem


Hrušková panna cotta

2 dl 35%-nej smotany

3 PL cukru

1/2 limetka (šťava a kôra)

1 PL hnedého cukru

1,5 plátkov želatíny

100 g ošúpaných hrušiek nakrájaných na malé kocky

5 g masla

50 ml vody


Krémová kalerábová polievka s hruškou

250 g kalerábu

100 g hrušky

1 ks cibule

75 g masla

750 ml vývaru

200 ml smotany

soľ

čierne mleté korenie


Gaštanové pyré

500 g varených gaštanov

50 g masla

50 g práškového cukru

2 PL umu

1 ks šľahačky