1 pór
1 menší cesnak
4 zemiaky
1 lyžica ghee masla
120 ml rastlinej smotany alebo smotany na varenie. Ja uprednostnujem domáci kešu krém, ale to už viete:)
morská soľ, sladká mletá paprika
Na ghee masle jemne orestujte zemiaky s cesnakom, primiešajte pór, aby sa nespálil. Zaliať tak zhruba jeden článok prsta nad vrchom zmesi. Prikryté uvariť zemiaky do mäkka. Potom pomixovať s vami zvoleným krémom alebo smotanou.
Štyristo gramov červeného mletého mäsa
50 g strúhaného Halloumi syru
30 g mrazenej kukurice alebo kukurice zo skla
dve vajíčka
polovica misky ovsených jemných vločiek
podľa chuti oregano
sladká mletá paprika
štipka kurkumy
soľ
1 lyžica olivového oleja
jedna malá cuketa
Cuketu nastrúhame, jemne posolíme, necháme pustiť šťavu. Šťavu odstránime, pridáme umyté mleté mäso, vajíčka, pochutiny a postupne prisypávame podľa potreby vločky. Kompaktnú zmes tvarujeme do guličiek, dáme na rošt vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 210° dozlatista, podľa typu rúry zhruba 15, 20 minút.
1 balenie uvareného cíceru
1 väčšia šalotka alebo červená cibuľka
100 g červených krájaných paradajok
ghee maslo
cesnak
himalájska soľ
čierne korenie
tymián
Na ghee masle opražíme šalotku a pridáme nadrobno nakrájané paradajky. Pretlačíme cesnak, posolíme. Prikryjeme a necháme dusiť do mäkka. Potom do zmesi prihodíme misku uvareného cíceru. Sušený cícer prepláchneme a namočíme do studenej vody aspoň na 8 hodín. Scedíme a dáme variť do čistej jemne zasolenej vody do polomäkka, aby sme ho vedeli potom využiť na ďaľšie rôzne spôsoby. Podusenú zeleninovú zmes dochutíme sladkou smotanou na varenie, zmiešanou s koreninami. Dochutíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťkou, prípadne čerstvým koriandrom alebo petržlen.