Teleráno cover

MARKÍZA • PONDELOK - PIATOK • 06:00

Pečieme s tekvicou

24. 09 2021 13:35 |
Pečieme v Teleráne
Pečieme v Teleráne Foto: TV Markíza
Pečieme v Teleráne
Pečieme v Teleráne
Pečieme v Teleráne

Mňam!

Špaldový tekvicový chlieb

60 g ražného celozrnného kvásku

530 g špaldovej hladkej múky

50 g pšeničnej celozrnnej múky

130 g piva

240-270 g vody

1 ČL sladu

1,5 ČL soli

2 PL kaše z dyne

2 hrste na sucho opražených dyňových semiačok


Tekvicové kardamonové uzly

Na cesto:

200 g LM

250-300 g mlieka

600 g špaldovej hladkej múky

50 g kamutovej celozrnnej múky

100 g Semolina Rimancinata (alebo pšeničnej polohrubej múky)

2 vajcia

180 g tekvicového pyré

1 PL kardamónu

140 g cukru

150 g masla

1 vanilkový cukor

1/2 ČL soli

Na náplň:

250 g roztopeného vychladnutého masla

100 g mletých mandlí

200 g mletých orechov

80 g kakaa

1 PL škorice

2 PL kardamónu

2 vajcia

150-200 g cukru

vanilka

100 g nastrúhanej čokolády


Jablkovo-karamelový koláč

Cesto:

570 g špaldovej hladkej múky

260 g kryštálového cukru

250 g mlieka

150 g masla

70 g žĺtku

3 lyžice nemletého maku

150 g LM (alebo 20 g droždia)

Plnka:

10 ks nastrúhaných stredne veľkých jabĺk

250 g mletých orechov

50-100 g cukru

2 karamelové pudingy (prášok)

škorica

kardamón

vanilka

Na vrch:

10 očistených rozpolených a na tenké plátky nakrájaných jabĺk

Na posyp

vanilkový, alebo karamelový cukor

mandlové plátky

 

Upútavka

 
Teleráno - v piatok, 15. októbra, o 6.00!
Sledujte celé epizody na