Teleráno cover

MARKÍZA • PONDELOK - PIATOK • 06:00

Dobroty jesennej kuchyne: Bez týchto receptov sa nezaobídete

17. 09 2021 12:40 | Teleráno, markiza.sk
Gizka Oňová a Peter Varga v kuchyni Telerána
Gizka Oňová a Peter Varga v kuchyni Telerána Foto: Markíza
Gizka Oňová a Peter Varga v kuchyni Telerána
Peter Varga v kuchyni Telerána
Dobroty jesennej kuchyne

Dobrú chuť!

Cviklové palacinky s ricottou a baby špenátom

3 ks uvarenej cvikly
200 ml mlieka
200 g hladkej múky
2 vajcia
soľ
olej na pečenie
200 g ricotty
baby špenát

postup:

Cviklu si uvaríme, ošúpeme a rozmixujeme na kašu. Z múky, mlieka a vajec si pripravíme cestíčko, primiešame cviklu a upečieme palacinky. Ricottu alebo podobný druh syra si natrieme na palacinky, poukladáme baby špenát, stočíme a režeme na jednohubky alebo preložíme na štvrtiny a podávame.

Tekvicový quiche s fetou a tymiánom

slané cesto:

200 g hladkej múky
100 g studeného masla
1 žĺtok
4 PL smotanového jogurtu
štipka soli
štipka farebného mletého korenia

plnka:

500 g hokkaido tekvice (odskúšané aj: 250 g hokaido a 250 g batáty)
3 vajcia
štipka soli
5 PL smotanového jogurtu
nasekaný čerstvý citrónový tymián
kozia feta

Tekvicový cheesecake

200 g sušienok (maslové/cereálne sušienky, prípadne sušienky s príchuťou zázvoru)
50 g pekanových orechov
štipka zázvoru
110 g masla
120 g krémového syru (Ricotta/Mascarpone alebo iný mäkký syr)
450 g odtučneného tvarohu
1 stredne veľká tekvica hokkaido (cca 500 gramov)
3 vajíčka
2 lyžičky vanilkového extraktu
75 g trstinového cukru
štipka škorice
60 ml smotany na šľahanie
150 g gréckeho jogurtu

Krémová hokkaido polievka

tekvica hokkaido
1 cibuľa
2-3 ks mrkvy
4-5 ks zemiakov
soľ, čierne korenie, olivový olej
krutóny
tekvicové semienka
muškátový oriešok 

Nátierka zo sušených paradajok

285 g sušených paradajok v oleji
hrsť čerstvej bazalky
150 g roztierateľného syra
soľ

Kysnutý slivkový koláč s makom

cesto:

250 g polohrubej múky
2 lyžice oleja
1 žĺtok
štipka soli
125 ml mlieka
10 g droždia
1 lyžica kryštálového cukru

drobenka:

2 lyžice mletého maku
2 lyžice hrubej múky
2 lyžice kryštálového cukru
4 lyžice (na pokvapkanie) rozpusteného masla
čerstvé slivky

Upútavka

 
Teleráno - v piatok, 22. októbra, o 6.00!
Sledujte celé epizody na