Teleráno cover

MARKÍZA • PONDELOK - PIATOK • 06:00

Tom Kha, Panang kari s bravčovým mäsom a chutný dezert

17. 05 2021 15:32 | Teleráno
Recepty z Telerána
Recepty z Telerána Foto: Teleráno
Recepty z Telerána
Recepty z Telerána
Recepty z Telerána

Vyskúšajte!

Tom Kha s kuracím mäsom alebo krevetami

Suroviny:

Tom Kha pasta ( korenie) 50 g

kuracie prsia ( alebo krevety ) 100 g

kokosové mlieko 300 ml

šampiňóny 50 g

rybacia omáčka 2 PL

limetková štava 2 – 3 PL

kafírové listy 20 g

galangal na tenko nakrájaný 5-10 plátkov

čerstvý koriander s koreňom 1 ks

voda 1 -2 šálky

citrónová tráva 2 ks

palmový cukor 2PL

Príprava:

1. Do hrnca nalejeme 200 ml. kokosového mlieka, 200 ml. vody a necháme zovrieť.

2. Keď kokosové mlieko zovrie pridáme Tom Kha pastu, nakrájanú citrónovú trávu, na tenké plátky nakrájaný galangal, rozdrvený koreň koriandru a pokrájané kuracie prsia. ( alebo krevety ), necháme variť.

3. Keď budú kuracie prsia ( krevety ) uvarené pridáme nakrájané šampiňony a varíme kým šampiňony nezmäknú.

4. Pridáme kafírový list, rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, palmový cukor, pokrájanú koriandrovú vňať a zvyšok kokosového mlieka, ešte chviľku povaríme.

Panang kari s bravčovým mäsom a jazmínovou ryžou

Suroviny na dve porcie:

panang kari pasta 50 g

bravčové mäso 200 g

jazmínová ryža 200 g

kokosové mlieko 250 ml

soľ 5g

čerstvá nakrájaná čili paprička 5g

kafírové listy 10 g

palmový cukor 10-20 g

mini baklažán 50 g

thajská sladká bazalka 50 g

paprika mäsitá zelená, červená, žltá 50 g

Príprava:

1. Do hrnca nalejeme 50 ml. kokosového mlieka necháme redukovať tuk pridáme panang kari pastu premiešame kým nezhustne varíme 5-10min.,potom pridáme bravčové mäso a varíme dalších 5min.

2. Pridávame mini baklažán, kafírový list a zvyšok mlieka 200 ml., potom pridáme palmový cukor, soľ, thajskú sladkú bazalku, čili papričky a papriku a po varíme ešte 5min.

3. Servírujeme s jazmínovou ryžou.

Tapiokový dezert s longan a mangom

Suroviny na 6 porcií:

tapiokové perly 100 g

voda 500 g

kryštálový cukor 60 g

thajské mango 1 – 2 ks

longan kompót 100 g

voda z kompóta 100 g

uvarená sladká kukurica 35 g

husté kokosové mlieko 100 ml

soľ 0,75 g

pandánové listy

Príprava:

1. Necháme zovrieť vodu, prepláchneme tapiokové perly cez sitko a nasypeme do vriacej vody, stále miešame kým nebudú tapiokové perly priesvitné na 90% potom pridáme vodu y kompóta a chvíľku premiešame kým perly nebudú priesvitné na 100%, pridáme cukor, longan s kukuricou a premiešame, keď voda zovrie ešte raz odložíme zo sporáku.

2. Pripravíme husté kokosové mlieko, osolíme ho a uvaríme na miernom ohni, miešame kým sa rozpustí soľ, keď voda zovrie odložíme z ohňa.

3. Servírujem dezert z trochou kokosového mlieka a očisteným, nakrájaným mangom.

 

Komentáre (0)

 

Upútavka

 
Teleráno - vo štvrtok, 17. júna, o 6.00!
Sledujte celé epizody na